Welkom bij Traversogroep 'Les Âges'traverso cursus, traverso workshops


Houd je van barokmuziek en van de klank van authentieke instrumenten?  Speel je graag samen volgens de authentieke uitvoeringspraktijk (stemming = a - 415 of 392) en wil je hierin verder komen? Dan is de traversocursus in Bunnik iets voor jou! Meer informatie? Neem dan contact op of mail met Loek Hackmann of Trudy Henstra. Voor informatie over de traversogoep en meer contact gegevens gaat u naar de "Wie zijn wij?" pagina.

Naast de mogelijkheid om de traversocursus te volgen geven wij per jaar ook een aantal concerten. Kijk bij "Programma" voor de concertdata.

Wat is een traverso?
Een traverso is een dwarsfluit zoals die in de tijd van de Barok gebruikt werd in geheel Europa. Deze fluit ook wel flute traversiere genoemd of kortweg traversiere,(flauto) traverso, traversa, German flute en flûte Allemande, Daar waar men de naam  flauto, of flûte gebruikte, bedoelde men vaak een blokfluit. Later in de 18e eeuw,toen de blokfluit uit de mode raakte, werd meestal  met 'flute' een traverso bedoeld.

Hieronder is er een getekend voorbeeld van de traverso en hier ziet u deze in actie tijdens een van onze concerten.

 


U kunt een bericht achterlaten in ons gastenboek wij vinden het leuk om te horen wat u bijvoorbeeld van een van onze concerten vond.